Skip to main content

Innovairs årskonferens 2022

By 12 December, 2022December 16th, 2022Other

Onsdag 16 november var det dags för Innovairs årskonferens 2022 på Stockholm Waterfront.

Vår avgående programdirektör Anders Blom gick igenom vad Innovair har uppnått under hans ledning och blev därefter avtackad av Dag Waldenström och Ann-Christin Adolfsson från Innovairs styrgrupp.

Efter det hade vi förmånen att få höra Roy van Manen, chef för strategisk utveckling på EU-programmet Clean Aviation, prata om var man står i dag i utvecklingen av framtidens klimatneutrala flyg.

Sedan var det dags för Lars Ellbrant från GKN Aerospace att prata grön framdrivning, och Viktoriya Fedorchak från Försvarshögskolan att prata om flygaspekter på Rysslands anfallskrig mot Ukraina. Sofia Schierbeck från Hjärtstoppscentrum och Karolinska Institutet pratade om hur drönare kan leverera hjärtstartare.

Dagen avslutades med att P-O Marklund från Saab Aeronautics talade om ”forskningspusslet” och Mats-Olof Olsson från NFFP som talade om fortsättningen efter NFFP 7. En paneldiskussion hann vi med också, ledd av Yvonne Rosmark, ny programdirektör för Innovair (se intervju här).