Skip to main content

ENGTEST Darja Isaksson – ny generaldirektör Vinnova

By 1 June, 2018June 8th, 2018Innovair, Vinnova, Other

Regeringen har utsett Darja Isaksson till ny generaldirektör för Vinnova. Hon kommer närmast från rollen som konsult och digital strateg. Darja Isaksson tillträder sin befattning den 20 augusti 2018.

Darja Isaksson har lång chefserfarenhet från den privata sektorn. På det statliga området sitter hon bland annat som ledamot för nationella innovationsrådet, nationella samverkansprogrammet Life Science och med engagemang i RISE. Hon har såväl svensk som global förankring.

– Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Darja Isakssons förordnande gäller under sex år.