Skip to main content
search

Det första skolflygplanet T-7A Red Hawk har rullats ut

Vid en ceremoni som under torsdagen 28 april genomfördes vid Boeings produktionsanläggningar i St Louis, USA, visade Saab och Boeing upp det första serieproducerade skolflygplanet av typen T-7A Red Hawk som byggts under programmets Engineering and Manufacturing Development (EMD) fas. Bakkroppen är tillverkad i Linköping och är anpassad för serieproduktion. Nu väntar en intensiv utprovning och sedan börjar serieleveranser med bakkroppar tillverkade av Saab i den nya fabriken i West Lafayette, Indiana.Med T-7A Red Hawk har Boeing och Saab tillämpat en innovativ digital strategi för design, utveckling och produktion av militära flygplan. I flera år har så kallad Model Based Definition varit en del av Saabs framgångar – först med utvecklingen av Gripen E och nu som del av T-7A Red Hawk.

Läs mera i denna pressrelease.

Close Menu