Skip to main content
search

GKN Aerospace i framgångsrikt test av Clean Sky SAGE-demonstrator

Inlägg av 13 november, 2015december 11th, 2015GKN Aerospace

Flygmotorföretaget GKN Aerospace i Trollhättan har deltagit i ett lyckat fullskaletestet av en demonstrator för en växlad turbofläktmotor tillsammans med sina strategiska partner i Clean Sky SAGE-programmet (Sustainable And Green Engine).  

​Testprogrammet, som leddes av tyska MTU, var det första omfattande testet av det bakre turbinstativet (TEC – turbine exhaust case) för en civil flygmotor med innovativ teknologi från GKN Aerospace i Trollhättan.

TEC:ens nya utformning integrerar de innovativa lösningar som utvecklats för att motstå de höga temperaturer som förväntas i framtida flygmotorer. TEC:en är utvecklad och tillverkad i Trollhättan.
SAGE-4-assemblyEn TEC monteras på MTU:s lågtrycksturbin för SAGE4 Clean Sky-demonstrator. 

Testprogrammet utfördes vid MTU:s testcenter i München och är ett viktigt steg i Clean Sky-programmet. Thomas Sätmark, chef för Engineering, Technology & Quality vid GKN Aerospace Engine Systems kommenterar:

“Clean Sky-programmet ger oss och våra samarbetspartner ett extremt värdefullt och högeffektivt ramverk där vi kan arbeta tillsammans för att utveckla teknologier som gynnar flygindustrin globalt. För oss visar det här omfattande fullskaletestet på innovationer som kommer att ha en direkt påverkan på framtida produktdesigner för TEC:ar.”

För mer information, kontakta Robert Lundberg, chef för EU-programmen på GKN Aerospace i Trollhättan, på 9520-292371.

Länk till hela pressreleasen (på engelska):www.gkn.com/aerospace/media/news/Pages/GKN-Aerospace%E2%80%99s-innovative-Clean-Sky-aero-engine-technology-tested.aspx

Länk till information från MTU på YouTube: https://youtu.be/5TuAWyzKZ1c

Close Menu