Skip to main content
search

Annual reviews inom Clean Sky

Inlägg av 17 juni, 2019Övrigt

Saab och GKN Aerospace har varit värdar för varsin avrapportering av senaste årets aktiviteter (annual review) inom sina respektive Clean Sky-projekt under försommaren.

Clean Sky är EU:s gemensamma flygforskningsprogram och ett av de största forskningsprogrammen i världen kring renare och effektivare flyg.

Saab arbetar inom Clean Sky 2 med utveckling av en lastrumsdörr samt styrytor för vingstruktur. Avrapporteringsevenemanget ägde rum under tre dagar i maj inför en granskningskommitté och representanter från bland andra Airbus, Dassault, Saab, Leonardo och GKN Aerospace. Saab fick möjlighet att visa upp de relevanta delarna av sin verksamhet på ett mycket uppskattat sätt.

GKN:s åtaganden inom Clean Sky 2 omfattar kritiska strukturdelar och rotorer till fullskaliga motorprov med de stora europeiska motorföretagen MTU, Safran och Rolls-Royce. Granskarnas preliminära återkoppling blev att man imponerades av de resultat som redovisades, och även av det studiebesök på Produktionstekniskt centrum (PTC) där mycket av arbetet med GKN:s delar utförs.

Close Menu