Skip to main content
search

SARC-BARINet Aerospace Competition

Inlägg av 15 november, 2021december 19th, 2021Övrigt

Den första SARC-BARINet Aerospace Competition avgjordes i oktober 2021. Tävlingen är ett samarbete mellan Swedish Aerospace Research Center (SARC) och BARINet som är Brasiliens motsvarande akademiska flygtekniska forskningscenter.

Tävlingen är öppen för aktörer från Sverige och Brasilien, och inte nödvändigtvis bara från organisationer under SARC- och BARINet-paraplyerna. Den uppmuntrar till samarbete mellan akademiska discipliner såväl som mellan akademi och industri och är avsedd som en accelerator inom området.

18 lag var anmälda till årets tävling, varav sex inkom med bidrag. Uppgiften handlade om obemannade flygplan i formation eller svärm som samverkar för att utföra ett uppdrag. Vinnaren valdes utifrån en utvärdering som gjorts av en jury bestående av experter inom närliggande områden, både från Brasilien och Sverige.

Det vinnande laget – i år från Brasilien – skapade ett multi-UAV-samarbetssystem för identifiering av cyanobakteriella ytblomningar och makrofyter. Priset delades ut under mötet för högnivågruppen för flygteknik i Brasilia, Brasilien, 27 oktober. Ceremonin sändes även på webben. Laget får ett pris på 6 000 euro för en resa till Sverige där de får träffa representanter för landets flygindustri. Det bästa svenska bidraget fick diplom under 10th Brazilian-Swedish Workshop in Aeronautics.

Close Menu