Skip to main content
search

Hallå – Fredrik Olofsson

Inlägg av 16 december, 2021december 19th, 2021Övrigt

Fredrik Olofsson är ny VD för Aerospace Cluster Sweden (ACS) sedan 16 augusti 2021. ACS är ett nationellt kluster för flygteknikrelaterade SMF med noder i Linköping (Öst), Trollhättan (Väst) och Kiruna (Norr). Starten var i Linköping 2010.

Vad ser du som klustrets viktigaste frågor att driva i närtid?

Nu efter pandemin behöver nätverkandet startas om så att vi kan öka våra affärer nationellt och internationellt. Jag kommer att träffa många av medlemmarna i klustret för att ta reda på hur företagen mår och vad de anser vara viktigt att samarbeta och nätverka kring.

Vad är målet på längre sikt?

Då har vi ett ekonomiskt starkt och etablerat kluster med många medlemsföretag som aktivt deltar i verksamheten. Klustret kommer att vara en starkt bidragande faktor till att Innovairs mål om femdubblad omsättning för SMF inom flygområdet till år 2050 kan nås.

Vilken erfarenhet har du med dig in i din nya roll?

Jag har gått den långa vägen inom verkstadsindustrin. De senaste 20 åren har jag haft uppdrag som produktionsledare, teknikchef, kvalitetschef, inköpschef, försäljningschef och varit ansvarig för forskning och utveckling. I dag är jag kvalitets- och miljöchef på Brogren Industries på halvtid (och VD för ACS andra halvan). Min styrka är att jag ofta förstår helheten och snabbt kan bryta ner den till olika enskilda aktiviteter, något jag också använt som spelare, ledare, tränare och styrelseledamot inom hockey och fotboll i olika klubbar i Göteborgsdistriktet.

Close Menu