Skip to main content
search

Två bilaterala SARC-aktiviteter om samverkande flyg

Inlägg av 26 april, 2022juni 7th, 2022Övrigt

För andra gången anordnar det svenska flygtekniska forskningscentret SARC och dess brasilianska motsvarighet BARINet sin SARC-BARINet Aerospace Competition. Tävlingen uppmuntrar samarbete mellan akademiska discipliner såväl som mellan akademi och industri och är avsedd som en accelerator inom forskningsområdena system av system och, specifikt, samarbetande UAV:er.

Tävlingen är öppen för aktörer från Sverige och Brasilien, men inte nödvändigtvis bara från organisationer under SARC-BARINet-paraplyet. Första inlämning är 1 juli. Se allt om tävlingen här.

Dessutom ordnar SARC en workshop om Collaborative Aircraft Design using the CPACS Standard tillsammans med tyska luftfartsforskningscentret DLR (ZAL, Hamburg). Fokus för workshoppen ligger på den holistiska syn på flygplansdesign som framtidens klimatneutrala flyg ställer krav på. Revolutionerande tekniker behöver integreras med varandra, vilket kräver nya nivåer av simulering, exempelvis med den dedikerade datamodellen Common Parametric Aircraft Configuration Scheme (CPACS).

Workshoppen hålls på Linköpings universitet den 13–14 juni. Läs mer och anmäl dig här.

Close Menu