Skip to main content
search

Unikt bilateralt samverkansevent

Inlägg av 23 maj, 2022juni 8th, 2022Övrigt

Innovationsbesök från Storbritannien samlade svensk och brittisk trippelhelix i ett unikt möte med mingel på brittiska ambassaden.

Som ett led i Sveriges och Storbritanniens mångåriga bilaterala samarbete inom flyg­teknik skedde 16–20 maj ett innovationsbesök i Sverige, under namnet Sustainable Aviation – Global Business Innovation Programme Sweden, där 15 deltagande brittiska SMF tillsammans med representanter från Vinnovas brittiska motsvarighet Innovate UK besökte attraktiva svenska parter i Mölndal, Älvängen, Trollhättan, Linköping och Skellefteå.

Besöksturnén kröntes av en mottagning och workshop i brittiska ambassadörens residens i Stockholm dit representanter från riksdagen (miljö- och trafikutskotten), Regeringskansliet, Vinnova, Energimyndigheten, Trafikverket, VTI, FM, FMV, FOI, KTH, Chalmers, LiU, LTU och Mälardalens universitet inbjudits.

Besöket samplanerades av Innovair, dess brittiska motsvarighet Aerospace Technology Institute (ATI), Innovate UK och den brittiska ambassaden i Stockholm. Syftet var att utveckla möjligheter för brittiska och svenska industrier att gemensamt öka sin internationella konkurrenskraft med fokus på flygets miljöfrågor, vilket måste göras gemensamt av hela trippelhelixen – akademi/institut, industri och offentlig sektor – som alltså deltog i detta unika samverkansevent i Innovationssverige.

Close Menu