Skip to main content
search

Hallå – Petter Krus

Inlägg av 1 juni, 2022juni 8th, 2022Övrigt

Petter Krus är professor i fluida och mekatroniska system på Linköpings universitet och är dessutom ledare för SARC i år.

Du har fått årets Thulin­medalj i guld?

Yes, jätteroligt. Men det är ju också något som mina medarbetare och samarbetspartner ska känna sig delaktiga i.

Vad är det du har gjort?

Jag har varit drivande i uppbyggnaden av det svensk-brasilianska universitetssamarbetet med stöd från forskningscentret CISB. Jag har också utvecklat och etablerat en forsknings- och utbildningsmiljö med en kombination av modellbaserad systemutveckling och flygande demonstrationer vid LiU. Och så har jag en professur vid brasilianska flygvapnets tekniska högskola ITA. Jag sitter även med i programkommittén inom ICAS, International Council of Aeronautical Science. Sedan sas det också att jag har en förmåga att få folk att gå åt samma håll.

Vart går du nu då?

Framåt. Uppåt. Med den här medaljen runt halsen blir det en angenäm resa.

Close Menu