Skip to main content
search

Digi Demo Day 2022

Inlägg av 10 november, 2022december 16th, 2022Övrigt

Årets Digi Demo Day arrangerades som ett web-event av Innovair i samverkan med de strategiska innovationsprogrammen BioInnovation, SIO Grafen, LIGHTer, Produktion2030 och Smartare Elektroniksystem.

Deltagarna togs med på en resa som spände från komplexa digitala utmaningar i mikroskala i den lasersmälta metalldroppen som landar på en metallyta i en 3D-printingprocess, till obemannade flygfarkoster som ska navigera säkert i det civila luftrummet och leverera expresspaket på ett säkert och tillförlitligt sätt.

Föredragshållarna kom från Saab och GKN liksom från tre olika SMF (Simtec, Brogren Industries och Procada). Projekten som redovisades hade dessutom flera högskolepartner. Den internationella dimensionen täcktes in av dels ett Eureka-projekt mellan Sverige och Nederländerna, dels via en inblick i en ny heldigitaliserad Saab-fabrik i USA.

Close Menu