Skip to main content
search

GKN:s NFFP-konferens 2022

Inlägg av 25 november, 2022december 16th, 2022Övrigt

Nationellt flygtekniskt forskningsprogram (NFFP) är en bred finansiering av flygforskning från närings- och försvarsdepartementen under administrativ ledning av Innovair. Under ett par dagar i november arrangerade GKN Aerospace sin femte NFFP-konferens där de NFFP-finansierade doktorandprojekt som körs med GKN som industripartner presenterades.

Fler än 40 doktorander, projektledare, teknikklusterledare och GKN-anställda träffades och utbytte information rörande den senaste forskningen inom flygteknik: turbo­maskiner, framdrivningssystem, livslängd, metalliska material, kompositer, produktionssystem, produktionsprocesser, digitalisering och värdedriven utveckling presenterades av doktorander och forskare från GKN, Chalmers, Högskolan Väst, LTH, LTU och KTH.

För samtliga deltagare var konferensen ett unikt tillfälle för nätverkande, bildning och kommunikation samt för att identifiera synergier och analogier mellan de olika forskningsprojekten. Konferensen hölls i Saab-museet på Innovatum i Trollhättan.

Close Menu