Skip to main content
search

Conceptio Lab på Sverigebesök

Inlägg av 18 december, 2023mars 28th, 2024Internationalisering

Fyra unga forskare från brasilianska Conceptio Lab – Ariane Novais, Matheus Cogo, Jeanne Lima och Moara Oliviera – berättar i en film om sina positiva upplevelser i samband med WARA-PS Demonstration Week 2023 i Västervik. Filmen hittar du på youtu.be/KAqP7hrnty8

Conceptio Lab är under uppbyggnad vid ITA, som är det brasilianska flygvapnets välrenommerade tekniska högskola. Man ingår i flera av samverkans¬projekten inom Air Domain Study (ADS), där även Embraer samt flera andra brasilianska universitet medverkar. På svensk sida deltar Innovair, Saab och FMV, med LiU som primär akademisk partner.

Conceptio Lab kommer i samverkan med WARA-PS att utgöra en plattform för fortsatta aktiviteter i det bilaterala projektet Virtual Demonstrator, inom ramen för ADS.

Den entusiasm som filmen ger prov på är ett fint exempel på den innovationssamverkan som samarbetet mellan Sverige och Brasilien bidrar till. Att inkludera unga forskare är ett viktigt steg i ambitionen att försörja alla tre delarna av Triple Helix med erforderlig spetskompetens nu och i framtiden.

Close Menu