Skip to main content
search

Plane and Simple – en podd om hållbart flyg

Inlägg av 8 mars, 2024april 12th, 2024Clean Sky/Clean Aviation

Vilken roll kan flyget spela för att uppnå de ambitiösa klimatmålen som beskrivs i European Green Deal? Följ med Clean Aviations nya podd Plane and Simple: How to Achieve Climate-Neutral Aviation när de undersöker flygsektorns arbete för att uppnå hållbart flygande.

I varje avsnitt får vi träffa personer som delar med sig av sina berättelser om hur de skapar en bättre framtid för flygandet genom innovativ forskning och tekniska lösningar. I första avsnittet, tillgängligt på internationella kvinnodagen, hör du om jämställdheten inom sektorn. Trots de senaste framstegen är jämställdhet fortfarande en utmaning inom flygtekniken, där kvinnor exempelvis utgör mindre än 4 % av licensierade flygplansunderhållsingenjörer i Europa. Avsnittet lyfter fram tre inspirerande ledare inom akademi, industri och EU:s politiska sfär.

Podden hittar du på Spotify. (Namnet Plane and Simple används även av andra poddar, så se till att du väljer rätt.)

Läs mer på clean-aviation.eu/plane-and-simple

Close Menu