Skip to main content
search

Saab levererar avancerad vingpanel till Clean Sky

Inlägg av 11 december, 2015Saab Aeronautics

Saab har sedan 2008 deltagit i projektet Clean Sky – Smart Fixed Wing Aircraft (SFWA). SFWA-projektet, i vilket Saab är en huvudpartner tillsammans med flygplanstillverkaren Airbus, är det näst största delprojektet inom Clean Sky. Saab har utvecklat och tillverkat en avancerad vingpanel med integrerad framkant, som är del av vingskalet på provflygdemonstratorn BLADE (Breakthrough Laminar Aircraft Demonstrator in Europe). Saabs vingpanel är nu redo att levereras, vilket presenterades 10 december vid en ceremoni i Linköping.
Saab - CleanSky_Ceremony_101215

 

Mera information i bifogad pressrelease: Saab levererar avancerad vingpanel till EU-projektet Clean Sky 2015-12

och på denna Youtube-länk: https://www.youtube.com/watch?v=laWEbtBmdCw

 

 

Close Menu