Skip to main content
search

Bilateral workshop i Brasilien

Inlägg av 15 november, 2018Innovair, Övrigt

Inom ramen för det bilaterala samarbetet mellan Sverige och Brasilien kring flygrelaterad FoU genomfördes en workshop i brasilianska Belo Horizonte fredagen 13 september. Det var sjunde gången en sådan workshop anordnades sedan starten 2014, denna gång på det federala universitetet UFMG.

Ett åttiotal deltagare från trippelhelixen mellan myndigheter, akademi och industri fick en god inblick i vad det bilaterala samarbetet hittills har medfört, exempelvis Saabs och Embraers gemensamma utvecklingscentrum för Gripen (GDDN), de positiva erfarenheterna från professorsstolen vid universitetet ITA, etablerandet av forskningscentret SARC (Swedish Aeronautical Research Centre) i Sverige och strävan efter att skapa något liknande i Brasilien. I parallella sessioner följde diskussioner om hur vi kan fördjupa samarbetet, finna nya innovativa idéer och öka utbytet på personnivå.

Nästa workshop, den åttonde i ordningen, kommer att anordnas i Stockholm 10 oktober nästa år, i direkt anslutning till flygteknikkongressen FT2019.

Close Menu