Skip to main content
search

Bra söktryck på SMF Flyg-projekt

Inlägg av 15 november, 2018Innovair, Arenor/SMF

SMF Flyg är en aktivitet inom finansieringsprogrammet NFFP med målsättning att stärka flygindustrins konkurrenskraft genom spetskompetens från små och medelstora företag (SMF) och att öka antalet högspecialiserade SMF som godkänns som leverantörer till flygindustrin.

Verksamheten drivs via produktionsarenorna Produktionstekniskt centrum (metallfokus) och Compraser Labs (kompositfokus).

I de två utlysningar som gjorts under 2018, i maj och oktober, har det varit högt söktryck. Totalt 13 projekt har beviljats sammanlagt knappa 3 miljoner kronor; projekten rör sig inom flera olika ämnen och material och utgör allt från förstudier för verktygstillverkare till nya typer av ytbeläggningar.

Oavsett projekt är huvudpoängen att utveckla och vässa SMF så att de kan uppfylla storindustrins krav och därmed cerifieras som systemleverantörer – vilket i sin tur adderar den specialistkompetens som svensk storindustri behöver för att kunna ta position i viktiga internationella affärer. Upplägget är en bärande komponent i svensk flygteknisk innovation.

Close Menu