Skip to main content
search

Svenska SMF på Aviation Forum

Inlägg av 14 december, 2023Arenor/SMF, Internationalisering

Aviation Forum, en årlig mässa med Airbus som huvudarrangör, hölls i Hamburg 5–6 december. Eventet lockar uppåt 1 000 besökare och 100–150 utställare, beslutsfattare och experter från flygindustrin som tillsammans med tillverkare och leverantörer på alla nivåer diskuterar bland annat strategier, innovationer och samarbeten. Mässan har en mer ”familjär” karaktär än de stora flygmässorna vilket öppnar för djupgående diskussioner.

Aerospace Cluster Sweden (ACS) hade i år en monter där medlemsföretagen Cognibotics (Lund), Quintus Technologies (Västerås), Vibicore (Vallentuna), Algoryx (Umeå), Dibo (Katrineholm) och Brogren Industries (Älvängen) ställde ut. ACS:s Fredrik Olofsson var på plats för att koordinera.

Mässans – och ACS:s – dörröppnande funktion intygas av det lilla startupföretaget Vibicore som tack vare sin medverkan i ACS:s monter på 2022 års mässa fick kontakt med en av de största integratörerna i flygbranschen. Kontakten har nu lett till projekt. Denna typ av nätverksbyggande är oerhört viktig för ett litet företag som Vibicore, och medlemskapet i ACS har varit helt avgörande.

ACS planerar redan nu för svenskt deltagande på nästa års Aviation Forum som hålls i München i novenber 2024.

Close Menu