Skip to main content
search

GKN Aerospace tecknar LEAP-avtal med Safran

Inlägg av 19 mars, 2024GKN Aerospace, Internationalisering

GKN Aerospace har stärkt sitt långsiktiga partnerskap med den franska motortillverkaren Safran genom ett tioårigt avtal om produktion av axlar och reservdelar till LEAP 1A-motorn för Airbus A320neo. Förväntningar finns om att producera liknande komponenter till LEAP 1B för Boeing 737-MAX i framtiden.

Fler än 5 000 LEAP-motorer finns i drift, och orderstocken innehåller ytterligare 10 000 motorer. Med mer än 30 miljoner flygtimmar hittills har LEAP-motorn uppnått den snabbaste order- och flygtidsökningen i kommersiell flyghistoria.

Kontraktet innebär att GKN startar ny axelproduktion vid GKN Aerospaces globala kompetenscentrum i Kongsberg, Norge. De första axlarna förväntas levereras från GKN Norge till Safran under andra halvan av 2024.

Close Menu