Skip to main content
search

ACS expanderar norrut

Inlägg av 10 juni, 2018Innovair, Arenor/SMF, Övrigt

De kommande tio åren förväntas investeringar för flera hundratals miljoner kronor i det arktiska området. I samklang med detta har en ny klusternod, ACS North, i Kiruna invigts.

ACS är naturligtvis Aerospace Cluster Sweden, som byggt upp en stark och välfungerande klusterverksamhet för flyg- och rymdverksamheten runt Linköping och Trollhättan. I och med ACS North tar man ytterligare ett stort kliv in på den nationella spelplanen, och förstärker även kopplingen mellan flyg och rymd. ACS North ska bli en naturlig aktör för att utveckla samverkan mellan akademi och näringsliv, regionalt, nationellt och internationellt.

ACS North ska bidra med en ny typ av infrastruktur och kompetens- och leverantörsnätverk runt SSC Esrange, EISCAT och andra rymdaktörer. SSC, med rymdbasen Esrange, är mycket positiva till etableringen av en ny klusternod.

Close Menu