Skip to main content
search

Högnivåmöte med Brasilien

Inlägg av 6 december, 2023december 12th, 2023Innovair, Internationalisering, Saab Aeronautics

Årets högnivåmöte inom flyginnovationssamarbetet mellan Brasilien och Sverige, HLG on Aeronautics, har genomförts. Flygteknik är både en katalysator och en ryggrad för det totala innovationssamarbetet – och Innovair har en viktig roll att fylla.

Högnivåmötet med Brasilien genomfördes 8 november och var det nionde sedan mötestypen etablerades 2015 vid dåvarande brasilianska presidentens Sverigebesök.

Årets möte var en del av den brasilianska innovationsveckan i Stockholm under ledning av statssekreterare Sara Modig och flera brasilianska viceministrar. Vi noterade en imponerande närvaro av ledningspersoner från myndigheter, akademi och industri i sann trippelhelixanda. Totalt deltog närmare 60 besökare från Brasilien under innovationsveckan.

Ett huvudfokus för HLG är den gemensamma Air Domain Study, där sex FoU-projekt sysselsätter forskare och ingenjörer från båda länderna. Innovair och Saab koordinerar verksamheten. HLG godkände pågående verksamhet och även en utvidgning med några nya projekt. Man värdesatte också påtagligt det aktiva mobilitetsarbetet med stipendiater och gästprofessorer.

En av dagarna genomfördes årets workshop, med Innovair som arrangör. Den streamades även digitalt och samordnades med aktiviteter inom AI och autonomi. Totalt deltog cirka 90 personer på plats och 60 online.

Gästerna uttryckte stor förtjusning över veckans aktiviteter innan de reste hem, trots ett gråkallt Stockholm.

Close Menu