Skip to main content
search

Projekt Springboard

Inlägg av 20 november, 2020november 23rd, 2020Multi use, Demonstration, GKN Aerospace, Arenor/SMF, Övrigt

Flyg- och verkstadsindustrin vill ta klivet in i en mer hållbar framtid. Därför satsar Västra Götalandsregionen nu 21 miljoner på projektet Springboard
 som ska ge regionens tillverkningsföretag förutsättningar att bidra mer till utvecklingen av hållbart flyg. Satsningen sker inom ramarna för test- och demomiljön Produktionstekniskt centrum (PTC) i Trollhättan.

Projektet bygger vidare på de tidigare satsningar som har gjorts i PTC:s infrastruktur i form av lokaler och utrustning. I dag är ett femtontal företag och organisationer medlemmar i PTC, och genom uppgraderingen av arenan är förhoppningen att kunna attrahera flera nya aktörer. Den innovativa miljö som skapas när stora och små företag möts tillsammans med både högskola och forskningsinstitut utgör en grogrund för nya affärsidéer, konkurrenskraft och tillväxt. Med denna satsning står svensk flygindustri rustad för nya demonstratorprojekt när corona släpper greppet om det globala flyget.

Satsningen linjerar med det samförståndsavtal som tecknades mellan EUs Clean Sky och Västra Götalandsregionen 2016 för ett europeiskt samarbete kring en mer hållbar flygindustri.

Läs mer om projektet i Innovatums pressrelease 201119.

Close Menu