Skip to main content
search

Tysk delegation i Sverige

Inlägg av 7 december, 2023december 12th, 2023Arenor/SMF, Innovair, Internationalisering, Övrigt

Mottagning på ambassaden: Ninni Löwgren (Tysk-Svenska Handelskammaren), Anna Christmann (tyska regeringens företrädare i flyg- och rymdfrågor), Christine Beinhoff (Tysklands ambassadör i Sverige) och Maria Nilsson (statssekreterare, Utbildningsdepartementet).

I slutet av oktober arrangerade Tysk-Svenska Handelskammaren i Stockholm en studieresa för tyska företag inom flyg- och rymdsektorn till Sverige. Delegationen leddes av den tyska regeringens företrädare i flyg- och rymdfrågor Anna Christmann och mottogs av Utbildningsdepartementets statssekreterare Maria Nilsson.

Fokus låg på kontaktskapande inom AI, rymddata och framtida drivmedel. Innovair presenterade det svenska flygtekniklandskapet och betonade den goda samverkan med det tyska flygforskningsprogrammet LuFo och de projekt som sprungit ur denna.

Senare i veckan besöktes även Kiruna med Esrange samt Göteborg och Trollhättan där direkta industridiskussioner genomfördes.

Mer om besöket återfinns på Tysk-Svenska Handelskammarens hemsida: handelskammer.se/events/natverka-med-innovativa-tyska-foretag-inom-luft-och-rymdteknik

Close Menu