Skip to main content
search

Digitaliseringens möjligheter – och möjliggörare

Inlägg av 28 februari, 2017maj 29th, 2017Innovair, GKN Aerospace, Saab Aeronautics, Arenor/SMF, Vinnova

På DigiDemoDay på PTC Innovatum i Trollhättan 7 februari visade man upp digitaliseringens möjligheter för produktutvecklande och tillverkande industri.

Evenemanget, som arrangerades av de strategiska innovationsprogrammen Innovair, Lättvikt, Produktion2030 och Metalliska material tillsammans med DINA-projektet, lockade ett knappt hundratal deltagare och var till stor del en inspirationsdag för svensk industri och akademi.

Näringsdepartementet underströk under dagen att regeringen vill ”nyindustrialisera” Sverige, och att man kommer att genomföra specialsatsningar i närtid för att stimulera industrin att bli uppkopplad och fortsätta ligga i den internationella framkanten av produktionseffektivitet.

VINNOVA kommer att hantera dessa satsningar och pekade på att programmen Innovair, Lättvikt och Produktion2030 kommer att bli centrala för att få till konkreta utvecklingsinsatser utgående från regeringens fokuserade satsning.

En utförlig sammanfattning av DigiDemoDay med bilder finns på LIGHTers hemsida via denna länk: DigiDemoDay sammanfattning och bilder
Presentationerna under dagen kan laddas ner via denna länk: Presentationer
Se filmen om den smarta digitala kedjan för additiv tillverkning: DigiDemoDay film

Close Menu