Skip to main content
search

BLADE fick pris och gick på signeringsparty

Laminärvingedemonstratorn BLADE, som vi skrivit om tidigare, belönades i början av mars i år med Aviation Weeks 61:a Annual Laureate Award Winners for Business, Defense, Space, and Commercial Aviation. Demonstratorn, som är en vinge med extremt fin yta för att luftströmmen runt den ska ges så lite motstånd som möjligt, fick teknikpriset i kategorin airliners.

I slutet av april var det sedan dags för en ceremoni vid ILA Berlin Air Show där den modifierade Airbus A340:an med BLADE-vingen visades upp. Saab har haft ansvaret för design och produktion av den banbrytande laminärströmningsvingen. Den flygande demonstratorplattformen bär namnet Flight Lab.

Vid ceremonin signerades flygplanet av alla ingående partner för att fira ett framgångsrikt samarbete. Saabs kråka sattes av Dan Jangblad, Senior Vice President Saab.

Flight Lab ska provflygas i 150 timmar, varav ungefär hälften redan är avklarade.

Close Menu