Skip to main content
search

GKN bjöd på lyckad NFFP-konferens

Den 15–16 maj arrangerade GKN Aerospace för första gången en NFFP-konferens där doktorander, projektledare, klusterledare och GKN-anställda träffades och diskuterade den senaste forskningen inom flygteknik.

Syftet med NFFP (Nationella Flygtekniska Forskningsprogrammet) är att öka den svenska flygindustrins konkurrenskraft genom att vidareutveckla forskningsresurserna vid industri, forskningsinstitut, universitet och högskolor.

2017 låg Sverige på första plats i EU:s innovationsrankning – där en stark motor är den västsvenska flygindustrin med GKN Aerospace i täten.  Forskningsprojekt inom bland annat turbomaskiner, framdrivningssystem, livslängd, metalliska material, kompositer, produktionssystem, produktionsprocesser och värdedriven utveckling presenterades av doktorander och forskare från GKN, Chalmers, Högskolan Väst, LTH, LTU och KTH.

Konferensen hölls på Innovatum i Trollhättan och avslutades med en guidad tur på PTC. För samtliga deltagare var konferensen ett unikt tillfälle för nätverkande, bildning och kommunikation samt för att identifiera synergier och analogier mellan de olika forskningsprojekten.

Konferensen var mycket lyckad och uppskattad av deltagarna. En uppföljare är planerad till 14–15 maj 2019 är det dags igen – välkommen!

Close Menu