Skip to main content
search

SWE Demo har lyft

Inlägg av 1 juni, 2016februari 1st, 2017Innovair, GKN Aerospace, Saab Aeronautics, Arenor/SMF, Vinnova, Övrigt

En av de återkommande rekommendationerna i NRIA Flyg handlar om möjligheterna till demonstration av framforskad teknik, som ska visa att tekniken fungerar tillräckligt väl för att industrin ska kunna starta produktutveckling.

Demonstratorprogrammet SWE Demo är igång sedan december 2015 och startar nu upp ett antal projekt som tillsammans ska demonstrera genomförbarhet i internationellt samarbete med motor- och flygplansintegratörer.

Hos GKN ansvarar man för demonstrationsprojekt bland annat rörande en kompressormodul, roterande strukturer till open rotor-konceptet samt en fläktstrukturmodul. Hos Saab gäller de valda demonstratorerna bland annat teknik för styrytor i komposit, integrerade metallkonstruktioner främst i dörrar, fjärrstyrda flygsystem i icke segregerat luftrum samt elektriska höglyftsystem.
Demonstratorerna förväntas skapa positionering för framtida affärer och ge relevanta produktnära frågeställningar för både akademi/institut och små och medelstora företag.

Close Menu