Skip to main content
search

Vårtecken: workshop med Storbritannien

Som en del av Innovairs internationaliseringsarbete genomfördes i månadsskiftet februari/mars en tvådagars workshop på Cranfield University i Storbritannien.

Syftet med att låta det brittiska akademiska flygforskningsnätverket UK Aerospace Research Consortium (UK-ARC) träffa sin svenska motsvarighet Swedish Aerospace Research Center (SARC) var att identifiera möjlig framtida forskningssamverkan inom olika flygdiscipliner.

Förutom lärosätena som representerar SARC (KTH, LiU, Chalmers och LTU) deltog LTH, Försvarsmakten, FOI, FMV, RISE, Vinnova och industrin i form av GKN Aerospace, Saab Aeronautics och SSC.

Workshoppens teman handlade bland annat om vätgasdrift, ”More Electric Aircraft”, aerodynamik, materialteknik, ”Sustainable Aviation Fuel” och rymdteknik.

I anslutning till workshoppen diskuterades även vad Sverige kan lära av den forskningssamverkan som bedrivs i Cranfield i nära samverkan med brittiska försvaret och även eventuell fortsättning på gemensamma utlysningar mellan Aerospace Technology Institute (ATI) och Innovair. För att komma i gång snabbt med samarbeten föreslogs att påbörja några pilotprojekt inom diskuterade områden.

Close Menu